Triebwagen der S-Bahn Berlin Baureihe ET 481 im Bahnhof Bornholmer Straße

Treintickets voor de S-Bahn in Berlijn

klok 30 mrt 2017 11:31

Wanneer je per trein naar Berlijn bent gereisd kun je bij aankomst in Berlijn overstappen op de S-Bahn of U-Bahn om naar je accommodatie in de stad te reizen. De S-Bahn is het treinnetwerk binnen de Duitse hoofdstad, de U-Bahn het metronetwerk.

Treintickets voor de S-Bahn van Berlijn kunnen ook gebruikt worden voor de metro’s van de U-Bahn en andersom. Zo kun je met het trein- en metronetwerk vrijwel overal in de stad komen, zonder je zorgen te hoeven maken over een tekort aan parkeerplaatsen voor de auto. Zeker bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn zijn meerdere haltes op het netwerk van de S- en U-Bahn te vinden.

Kosten voor treintickets van de S-Bahn Berlijn

Het is afhankelijk van het aantal zones wat je reist hoe hoog de kosten voor een treinticket voor de S-Bahn van Berlijn zijn. Wanneer je korte stukjes reist, dit zijn stukken tot drie stations, kun je het beste voor een Einzelfahrausweise für Kurzstrecken kiezen. Voor dit treinticket voor de S-Bahn in Berlijn betaal je voor een enkel ticket voor volwassenen 1,70 euro. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen in dit geval 1,30 euro. Je kunt ook voor een treinticket kiezen die je het recht geeft op vier ritten binnen drie stations, wat voor volwassenen 5,60 euro kost en voor kinderen 4,40 euro (een besparing van 18%). Het gebruik van deze tickets is aan te raden als je meerdere dagen in Berlijn verblijft.

Wanneer je wat langere stukken wil kunnen reizen is een ticket voor Zone A of Zone B noodzakelijk. Een ticket die hieraan voldoet is het Einzelfahrausweis, die voor volwassenen 2,80 euro kost en voor kinderen 1,70 euro. Met dit ticket kun je twee uur lang onbeperkt reizen in Zone A en Zone B. Mocht je ver buiten de stad willen reizen dan is een Zone C-treinticket nodig. Deze tickets kosten 3,40 euro voor volwassenen en 2,20 euro voor kinderen. Net als bij de Einzelfahrausweise für Kurzstrecken is het ook bij de Einzelfahrausweis mogelijk om een 4-rittenticket te kopen. Voor volwassenen kost dit 9 euro en voor kinderen 5,60 euro (een besparing van 20%).

Dagkaart voor de S-Bahn in Berlijn

Een alternatief voor losse treintickets voor de S-Bahn in Berlijn is een dagkaart. Deze dagkaarten kosten 7 euro per persoon en geven je het recht om de gehele dag te reizen in en rondom Berlijn. Zowel deze dagkaarten als de reguliere treintickets voor de S-Bahn in Berlijn zijn te koop op de stations in Berlijn.