(c) Deutsche Bahn

Trein Utrecht – Berlijn

klok 08 apr 2017 17:49

Reis snel en gemakkelijk met de trein van Utrecht naar Berlijn. Vanaf Utrecht Centraal reis je in een kwartiertje naar Amersfoort, waar eens per twee uur de trein naar Berlijn vertrekt. Je kunt ook met de ICE via Duisburg reizen. Boek je ticket op tijd, en reis al vanaf 39 euro (enkele reis) naar de Duitse hoofdstad!

  • Trein Utrecht – Berlijn: vanaf 39 euro
  • Elke twee uur met slechts één overstap (in Amersfoort)
  • Van Utrecht naar Berlijn kan ook met overstap in Duisburg. Je reist dan met de ICE.
  • Reistijd via Amersfoort ongeveer 6 uur, via Duisburg ongeveer 6 a 6,5 uur.
  • Trein Utrecht – Berlijn relatief duur bij lastminutes.
  • Bus kan alternatief zijn als trein te duur is.
  • Rechtstreekse nachtbus Utrecht – Berlijn. Reistijd: 8,5 uur.

Wie wil dat nou niet: een stedentripje naar een populaire Europese stad? Op het moment is de metropool Berlijn een van de hipste steden van Europa, gelegen op een afstand van een kleine zevenhonderd kilometer van Utrecht. Die kilometers kun je natuurlijk per auto afleggen of per vliegtuig, maar de kosten van zo’n reis maken je stedentripje onnodig duur. Een vliegticket is niet goedkoop en je auto parkeren in een grote stad is vaak ook niet gratis.

Goedkoop per Trein Utrecht – Berlijn

Een voordeel van het reizen met de trein is dat je niet op hoeft te letten in het verkeer, je kunt genieten van de omgeving. Met de Trein Utrecht – Berlijn ben je in gemiddeld zes uurtjes al de Duitse hoofdstad. Nog een groter voordeel is dat je al kan reizen vanaf 39 euro voor een enkele reis. Een Treinticket Utrecht – Berlijn is te koop vanaf zes maanden voor vertrek. Tot circa zes weken voor je reis bestellen heeft volgens een steekproef het voordeel dat op de meeste dagen wel enkele opties zijn te vinden met het tarief van 39 euro per enkele reis Trein Utrecht – Berlijn.

Daarna wordt het namelijk duurder om te reizen met de trein, lastminutes zijn het duurst. Maar als je in Berlijn wil je natuurlijk wel geld overhouden voor een bezoek aan de Fernsehturm of de musea op het Museuminsel! Ga daarom op zoek naar een goedkoop Treinticket Utrecht – Berlijn. Let wel op: goedkope treinkaartjes zijn treingebonden. Dit houdt in dat je geen trein eerder of later kan nemen, maar tijdens het bestelproces de internationale trein kiest op het tijdstip dat jou uitkomt.

Meerdere aanbieders

Kaartjes voor de Trein Utrecht – Berlijn zijn te koop bij meerdere aanbieders. Bijvoorbeeld NS International, B-Europe en de Duitse Spoorwegen (Deutsche Bahn). Al deze verschillende aanbieders hebben in het algemeen dezelfde prijs. Het voordeel van NS International is de gebruiksvriendelijke website en dat je kan betalen met iDEAL. Ook heeft NS International een Nederlandse klantenservice. Als je jezelf wil verzekeren van een zitplek in de Trein Utrecht – Berlijn kies je voor de optie ‘zitplek reserveren’. Bij NS International kost dit vier euro per persoon. Kinderen kunnen gratis meereizen met hun ouders. Dit moet bij het boeken van het Treinticket Utrecht – Berlijn dan wel direct worden aangegeven.

Reisopties via Amersfoort en Duisburg

Er zijn twee opties om per trein van Utrecht naar Berlijn te reizen. De eerste is reizen via Amersfoort; deze reis duurt circa zes uur. Je stapt op de trein in Utrecht en reist in een kwartiertje naar Amersfoort. Vanaf Amersfoort reis je met de trein rechtstreeks naar Berlijn. Deze optie is aantrekkelijk, omdat de trein overdag elke twee uur naar Berlijn reist. In de trein is geen Wi-Fi beschikbaar, wel zijn er stopcontacten aanwezig: handig voor als je je laptop meeneemt en tijdens je reis dvd’s wilt gaan kijken. Of wanneer je je smartphone onderweg wilt opladen. Voor trek onderweg is er een barrijtuig in de trein aanwezig, waar je kleine versnaperingen kunt kopen.

De tweede optie is reizen via Duisburg in Duitsland. Met deze reis ben je ongeveer zes tot zes-en-een-half uur onderweg. Je stapt direct in Utrecht op de trein naar Duitsland, met als eindbestemming Frankfurt. In Duisburg stap je uit en daar stap je over op de ICE rechtstreeks naar Berlijn. De ICE is een hogesnelheidstrein die bij elke zitplek een stopcontact heeft en meestal ook is voorzien van Wi-Fi. Ook in deze trein is er een barrijtuig aanwezig voor snacks onderweg.

Per bus van Utrecht naar Berlijn

Wanneer je het reizen met de trein toch niet ziet zitten, kun je vanuit Utrecht ook een bus nemen naar Berlijn. Deze nachtbus van Flixbus rijdt rechtstreeks naar de Duitse hoofdstad en doet daar acht-en-een-half uur over. Dat is dus wel langer dan de trein, maar vaak hoef je minder te betalen. Vooral bij lastminutes kan de bus dus interessant zijn.