(c) Divizia / Shutterstock.com

Trein Den Haag – Berlijn

klok 01 apr 2017 13:42

Wilt u graag een weekendje naar Berlijn, maar weet u niet wat de makkelijkste en goedkoopste manier is om in Berlijn te kopen, dan is de trein Den Haag – Berlijn wellicht iets voor u.

Voordelig reizen

Reizen met de trein van Den Haag naar Berlijn heeft vele voordelen. Zo kunt u een treinticket Den Haag – Berlijn al vanaf 39 euro (enkele reis) kopen. De tickets zijn al vanaf 6 maanden voor vertrek te koop. Tot drie maanden voor vertrek blijven de meeste tickets voor de trein Den Haag – Berlijn 39 euro waarmee je een bedrag bespaart van 68% ten opzichte van de originele prijs. Vanaf een maand voor vertrek worden de prijzen steeds duurder, dus hoe vroeger je boekt hoe voordeliger het is. Lastminutes zijn dan ook het duurst. In een steekproef is aangetoond dat tot ongeveer 6 weken voor vetrek op de meeste dagen nog wel enkele opties te vinden zijn waarbij de tickets nog voor een tarief voor 39 euro te koop zijn. Wanneer u met het gezin reist heeft u het voordeel dat kinderen gratis mee kunnen reizen. Wanneer je met kinderen reist moet je dit bij het kopen van de tickets direct aangeven, zodat ze gratis meekunnen.

Praktische informatie

Een treinticket Den Haag – Berlijn kun je natuurlijk bij meerdere aanbidders kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een ticket voor de trein Den Haag – Berlijn bestellen bij NS International, B-Europe en de Duitse Spoorwegen (DB). Qua prijs hanteren alle aanbidders dezelfde prijs, ze zijn aangesloten op hetzelfde verkoopsysteem. NS International heeft hierbij wel het voordeel dat het een Nederlandse klantenservice heeft en ook een gebruiksvriendelijk website. Bij NS International is het ook mogelijk om te betalen met iDEAL. Als je van te voren al zeker wilt zijn van een zitplek is er de mogelijkheid om een zitplek te reserveren voor de trein Den Haag – Berlijn. Dit kost bij NS International slechts 4 euro per persoon. Let wel op dat je bij goedkope treinkaartjes treingebonden bent. Bij het bestelproces voor de trein Den Haag – Berlijn kies je voor de internationale trein, waarbij je geen trein eerder of later kunt nemen. Ook is er de optie om te kiezen voor een flexprijs. Hierbij heeft u ook de mogelijk om uw reis gratis om te boeken, op de reserveringskosten na. Ook kunt u hiermee uw reis tot een dag van tevoren annuleren.

Reisinformatie trein Den Haag – Berlijn

Om vanuit Den Haag uiteindelijk in Berlijn aan te komen moet je eerst de trein naar Amersfoort nemen in Den Haag. Dit deel van de reis duurt ongeveer een uur. In Amersfoort stap je over op de trein naar Berlijn. Vaak is de overstaptijd hierbij maar een kwartier, dus lang hoef je niet te wachten. Vanaf Amersfoort naar Berlijn duurt de reis nog 5 uur en driekwartier. De totale reistijd van Den Haag naar Berlijn is dus ongeveer 7 uur. Overdag heb je elke twee uur de keuze voor deze reisoptie. In Hannover is er ook nog de mogelijkheid om over te stappen op de ICE. Dit wordt niet aangeraden, omdat dit vaak slechts beperkt sneller is (circa een kwartiertje). Als u nog vragen heeft kunt u de site van NS International bezoeken voor meer informatie over de treinreis van Den Haag naar Berlijn

Samenvatting treinreis Den Haag – Berlijn

  • Tickets te koop vanaf 6 maanden voor vertrek.
  • Vanaf 39 euro (enkele reis, treingebonden)
  • Simpel en snel: met 1x overstappen in Amersfoort
  • Andere routes ook mogelijk, bijvoorbeeld met de ICE via Utrecht en Duisburg
  • Verzekerd zijn van een zitplek? 4 euro per ICE / internationale trein
  • Lastminute is de trein vaak relatief duur

Alternatieven

Bent u laat met boeken en zijn er geen voordelige treinkaartjes meer voor de trein van Den Haag naar Berlijn? Dan zijn er gelukkig nog alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan de bus. Vanuit Den Haag rijdt er een rechtstreekse nachtbus naar de Duitse hoofdstad. Bij de bus zijn er vaak wel lastminutes. Een andere optie, maar dat is vaak ook duur bij lastminutes, is het vliegtuig. Vanaf The Hague Rotterdam Airport vliegt prijsvechter Transavia naar Berlijn. Natuurlijk kun je ook vanaf Schiphol vliegen. Dan heb je keus uit KLM en EasyJet.