De halte Berlin Tegel is niet bij de luchthaven (c) Shutterstock

Airport Berlijn Tegel naar het centrum v.a. € 2,80

Wil je van de luchthaven Berlijn Tegel naar het centrum van Berlijn? Dan moet je eerst een transfer maken met de bus. Er rijden geen treinen naar Berlijn Tegel Airport. 

Er is weliswaar een treinstation Berlijn Tegel (S-Bahn), maar dat ligt op circa 7 kilometer van de luchthaven. Niet echt een afstand die je lopend gaat afleggen met bagage. De metro van Berlijn (U-Bahn) stopt ook niet bij Berlijn Tegel Airport. Al is het dichtst bijzijnde station wel dichterbij dan bij de S-Bahn. U-Bahn lijn 6 stopt namelijk bij Kurt-Schumacher-Platz. Dat is op 3,5 kilometer van de luchthaven Berlijn Tegel. Maar nog steeds te ver om te lopen.

Natuurlijk kun je wel ben het openbaar vervoer van Berlijn naar het centrum. Je kunt gebruik maken van bus 109 naar “Zoologischer Garten”, maar sneller is de express bus. Ook buslijn 128 naar Osloer Straße start hier. Er rijden ook speciale express bussen vanaf de luchthaven. Express bus TXL brengt je van Berlijn Tegel Airport naar Alexanderplatz (centrum Berlijn Oost), naar  “Zoologischer Garten” rijdt er ook een express bus (X9). Zoologischer Garten is gelegen in het centrum van Berlijn West.

Berlijn Tegel Airport valt in tariefzone B van het Berlijnse OV-systeem.

Zijn er directe vluchten tussen Nederland en Berlijn Tegel Airport?

Ja. KLM vliegt rechtstreeks vanaf Schiphol naar de luchthaven Berlijn Tegel.

Waar stopt de express bus X9 Berlijn Tegel – Zoologischer Garten?

Zie afbeelding. De reistijd tussen de luchthaven en het eindpunt bedraagt ongeveer 20 minuten. Als je niet met de bus wil, maar de voorkeur hebt voor de taxi, moet je rekenen op circa 20 a 25 euro.

Waar stopt de express bus TXL Berlijn Tegel – Alexanderplatz?

Dat kun je zien op deze afbeelding, Je kunt er bovendien zien op welke lijnen je kunt overstappen van het Berlijn Openbaar Vervoer. De reistijd tussen het beginpunt en eindpunt Alexanderplatz bedraagt ongeveer 37 minuten. Vind je de bus maar niets? Dan kun je natuurlijk ook altijd de taxi nemen, dan ben je ongeveer 30 euro kwijt.

Op deze website vind je in het Engels meer informatie over Berlijn Tegel en het openbaar vervoer rond de luchthaven.