(c) Deutsche Bahn

Trein Eindhoven – Berlijn

klok 08 apr 2017 18:19

Berlijn, de Duitse hoofdstad, is zeer goed met de trein te bereiken. Snel, gemakkelijk en zonder files is het de reiziger vooraf bekend hoe lang de reis zal duren en hoe laat de stad zal worden bereikt. Met een vanaf prijs van € 39 voor een enkele reis is Berlijn een goedkope bestemming. Een treinticket Eindhoven – Berlijn is 6 maanden voor aanvang van de reis te reserveren, waarbij het lage tarief van € 39 tot ongeveer 6 weken voor vertrek over het algemeen verkrijgbaar is. Na deze periode zal de prijs voor de trein omhoog gaan waarbij de prijs voor een lastminute treinticket Eindhoven – Berlijn het duurst uitvalt.

De belangrijkste informatie op een rij:

  • Trein Eindhoven – Berlijn? Mogelijk vanaf 39 euro (enkele reis)
  • Bespaar op de treinreis door vroeg te boeken
  • Altijd minimaal 1x overstappen
  • Tip: Neem de combinatie bus & trein, integraal boekbaar bij NS International
  • Verschillende reisroutes mogelijk.
  • Elk uur is de route Eindhoven – Berlijn via Venlo en Düsseldorf mogelijk
  • Het vliegtuig is geen alternatief, er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Eindhoven naar de Duitse hoofdstad
  • Flixbus heeft een rechtstreekse nachtbus Eindhoven – Berlijn
  • De bus Berlijn is bij lastminutes erg voordelig

Goedkope treintickets Eindhoven – Berlijn

Voorwaarde voor een goedkope treinticket Eindhoven – Berlijn is een treingebonden ticket. Het is niet mogelijk om een trein eerder of later te nemen. Het kaartje voor de trein Eindhoven – Berlijn is verkrijgbaar via verschillende aanbieders zoals NS International, de Duitse Spoorwegen en B-Europe. NS International heeft een Nederlandstalige klantenservice en website en de optie om gemakkelijk via iDEAL te betalen. Een gegarandeerde zitplaats kost per persoon € 4 extra, meereizende kinderen (tot 14 jaar) mogen gratis mee. Dit moet wel tijdens de boeking voor de trein Eindhoven – Berlijn zijn aangegeven. Later kun je dit niet meer regelen.

Route Trein Eindhoven – Berlijn

Hoe verloopt de treinreis naar de Duitse hoofdstad? Elk uur kun je per trein vanuit Eindhoven naar Berlijn door de intercity naar Venlo te nemen. Daar stap je over op de regionale trein naar Düsseldorf. Vanuit Düsseldorf vertrekt de directe Duitse hogesnelheidstrein ICE naar Berlijn. De reistijd naar Berlijn is 6 uur en 47 minuten.

Is de vorige optie voor jou te lang? Dan kun je kiezen voor een extra overstap in Viersen. Daarmee wordt de reis een uur korter!

Houd je niet van overstappen? Dan nog steeds kun je prima met de trein Eindhoven – Berlijn. Onze tip: combineer de bus én de trein. Vanuit Eindhoven laat de Duitse Spoorwegen namelijk een paar keer per dag een IC-Bus rijden naar Düsseldorf. En in Düsseldorf stap je over op de trein naar Berlijn. Je kunt bij NS International een treinticket Eindhoven – Berlijn kopen waar zowel de IC-Bus als de ICE naar Berlijn zijn inbegrepen. Doordat je bij één aanbieder je ticket boekt, ben je altijd verzekerd dat je zonder gedoe in de Duitse hoofdstad aankomt.

Een andere optie is als je niet van overstappen houd, is reizen per trein van Eindhoven naar Berlijn via Amsterdam. Je hoeft dan alleen in Amsterdam over te stappen. Dat duurt echter wel relatief lang, circa 8 uur.

Bus Eindhoven – Berlijn

Bij lastminutes kan de trein Eindhoven – Berlijn prijzig zijn. De bus kan dan mogelijk een alternatief vormen. Je bent dan wel langer onderweg. Maar vanaf Eindhoven rijdt er wel een rechtstreekse nachtbus naar de Duitse hoofdstad. Dit is een nachtbus van Flixbus. De reistijd bedraagt ongeveer 10 uur. De bus is ook overdag beschikbaar waarbij een extra overstap noodzakelijk zal zijn. Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven airport te vliegen naar Berlijn.