(c) hanohiki / Shutterstock.com

Openbaar Vervoer Berlijn metrotickets & bustickets v.a. € 1,70

klok 12 apr 2017 22:20

Voor het hele Openbaar Vervoer in Berlijn is er één ticketsysteem voor de bus, tram, metro en de stadstrein. Erg handig. Zo kun je dus makkelijk en voordelig overstappen van de metro (U-Bahn), op de bus. Of andersom.

Zones OV Berlijn

Het tariefsysteem van het openbaar vervoer in Berlijn werkt met zones. Er zijn rond Berlijn drie zones:

Zone A: Centrum. Dit is inclusief de S-Bahn ringlijn.

Zone B: de Buitenwijken van Berlijn. De luchthaven van Berlijn Tegel valt in deze zone, ook Berlijn Spandau.

Zone C: Dorpen en plaatsjes vlak buiten Berlijn. De Berlijn Schonëfeld Airport valt in deze zone.

Wat kost een metroticket in Berlijn?

Dat hangt er vanaf welke reis je precies gaat maken. De ticketprijzen gelden dus niet alleen voor de metro (U-Bahn), maar ook voor de S-Bahn, de bus en de tram.

  • Wil je slechts een klein stukje afleggen? Dan heb je genoeg aan het Einzelfahrausweise für Kurzstrecken. Hiermee mag je tot 3 stations afleggen. Dit ticket is het goedkoopste ticket: 1,70 euro voor volwassenen, kinderen 6 t/m 14 jaar betalen 1,30 euro.
  • Verwacht je vaker kleine stukjes af te leggen? Of met meerdere personen? Dan kun je er vier Einzelfahrausweise für Kurzstrecken tegelijk kopen. Je bespaart dan circa 18%!
  • Twee uur vrij reizen met de metro van Berlijn, de bus, of de tram, incl. S-Bahn? Dan koop je het Einzelfahrausweis ticket. Volwassenen betalen 2,80 euro voor de zones A en B, en 3,50 euro voor de zones A, B en C. Kinderen zijn voordeliger: 1,70 euro voor de zones A, B. En 2,50 euro voor alle drie de zones.
  • Ook dit ticket is extra voordelig beschikbaar indien je er vier tegelijk koopt. Je bespaart dan circa 20% op de metrotarieven, bustarieven en tramtarieven van Berlijn.
  • Onbeperkt door heel Berlijn met het openbaar vervoer? Een dagkaart voor de zones A en B kost slechts 7 euro. Ook in de zone C reizen? Dan betaal je 7,70 euro.
  • Wil je meerdere dagen vrij kunnen reizen met de metro en de rest van het openbaar vervoer? Dan kun je met korting ook een meerdaagse rondreiskaart nemen.

Waar koop ik mijn ticket?

Er zijn speciale gele automaten van de BVG waar je tickets kunt kopen. Je moet je ticket altijd afstempelen voordat je de metro, bus, tram of S-Bahn in stapt.