Treinkaartje Utrecht – Berlijn

klok 15 mrt 2017 11:01

Met de trein van Utrecht naar Berlijn? Er zijn al treinkaartjes te koop vanaf 39 euro (enkele reis). Vanaf 6 maanden voor vertrek start de verkoop van tickets voor de treinreis Utrecht – Berlijn. 
Zoek treinkaartjes

Details treinkaartje Utrecht – Berlijn

  • Enkele reis beschikbaar vanaf 39 euro
  • Zitplaats reserveren? 4 euro (Amersfoort – Berlijn) tot 8 euro (Utrecht – Duisburg, Duisburg – Berlijn)
  • Reistijd treinreis van Utrecht naar Berlijn: circa 6 uur tot 6,5 uur.
  • Goedkope treinkaartjes naar Berlijn zijn treingebonden.
  • Reist u met kinderen? Dan kunt u voor hen (onder voorwaarden) een gratis treinkaartje Utrecht – Berlijn reserveren.
  • Koop je een kaartje op het station? Dan betaal je fors meer.

Waar kan ik het beste mijn treinkaartje kopen?

Het maakt niet veel uit of je jouw treinkaartje Utrecht naar Berlijn koopt bij Deutsche Bahn, NS International, B-Europe of HappyRail. Bij NS International zie je direct een overzicht van de tarieven, waardoor je snel kunt zien op welke dagen er goedkope treinkaartjes zijn. Ook kun je simpel met iDEAL betalen en is er een Nederlandse klantenservice. Dat heb je niet bij Deutsche Bahn. Als je reist via Duisburg betaal je bij NS International acht euro om een zitplek te reserveren, dat is bij concurrenten iets minder. Maar als je reist via Deventer/Hengelo, is dat overal ongeveer hetzelfde (4 euro).

Route treinreis van Utrecht naar de Duitse hoofdstad

Ons advies: neem in Utrecht de trein naar Amersfoort. Dat is een reis van slechts een kwartiertje. Vanaf Amersfoort kun je direct instappen in de rechtstreekse trein naar Berlijn. Maar je kunt ook kiezen oom met de ICE naar Berlijn te reizen. Dan kun je direct al in Utrecht instappen in de trein naar Duitsland. De ICE brengt je naar Duisburg (of Düsseldorf) waar je overstapt op een andere ICE naar Berlijn. Zie voor meer artikel het artikel Trein Utrecht – Berlijn.

Alternatief voor de trein

Is een treinkaartje Utrecht – Berlijn al te duur? Overweeg dan de bus. Bijvoorbeeld de rechtstreekse nachtbus van Flixbus. Overdag kan ook, maar dan moet je in het algemeen rekening houden met een overstap. Vooral bij lastminutes is de bus vaak interessant. Op Flixbus.nl kun je een buskaartje kopen. Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar de trein, anders waren we TreinBerlijn.nl niet gestart. In onze beleving is het comfort van de trein namelijk net iets hoger. Lees meer over de bus naar Berlijn.