(c) Deutsche Bahn AG

Trein Nijmegen – Berlijn: vanaf € 39

klok 01 apr 2017 13:24

Vanuit Nijmegen is Berlijn goed te bereiken per trein. Hier lees je alles over de trein Nijmegen – Berlijn: de prijzen, de tickets aanschaffen en de route. Wist je bijvoorbeeld dat je met één overstap in Berlijn bent? En een enkeltje al boekbaar is vanaf € 39,-?

Treinticket Nijmegen – Berlijn boeken

Als je een ticket boekt voor de trein Nijmegen – Berlijn, dan selecteer je een specifieke trein. Je treinkaartje is treingebonden: je kiest een datum en een tijdstip, dus je kunt niet zomaar een trein eerder of later nemen. Bij verschillende aanbieders kun je online je ticket kopen. Bijvoorbeeld bij NS International, B-Europe en de Duitse Spoorwegen (DB). Er zijn in principe geen prijsverschillen tussen deze aanbieders. Een voordeel van boeken via NS International is dat je kunt betalen met iDEAL. De site is gebruiksvriendelijk en mocht je vragen hebben, dan kun je terecht bij een klantenservice die Nederlands spreekt. Net als bij het boeken van een vlucht heb je bij het boeken van de treintickets de optie om stoelen te reserveren. Zo weet je zeker dat je een zitplek hebt, eventueel naast de rest van je reisgezelschap. Bij NS International betaal je 4 euro per gereserveerde zitplek. Tijdens het boeken kun je aangeven of je met kinderen reist. Die reizen dan gratis mee.

De prijs van het treinkaartje

De trein Nijmegen – Berlijn is een van de meest voordelige keuzes als het om vervoer over zo’n lange afstand gaat. Een treinticket Nijmegen – Berlijn hoeft absoluut niet duur te zijn. Al vanaf 39 euro kan je een kaartje voor een enkele reis kopen. Ter vergelijking: een treinkaartje Groningen – Maastricht kosten al ruim 26 euro! Het is goed om te weten dat de prijs niet vaststaat. Per datum en tijdstip verschilt de prijs. Zo is het over het algemeen duurder om tijdens de spits te vertrekken in plaats van ’s avonds laat. Je kunt tickets vanaf 6 maanden voor vertrek aanschaffen. Als je wacht tot een dag van tevoren, dan betaal je de hoogste prijs. Slimmer is het om op tijd je ticket te boeken. Je krijgt de beste prijs door tenminste 6 weken voor vertrek de tickets te kopen. Lastminute deals zal je niet vinden voor de treinreis.

De route

Er zijn verschillende routes voor de trein Nijmegen – Berlijn. Met de eerste route ben je zo’n 5,5 uur onderweg en reis je via Arnhem en Duisburg. Van Nijmegen ben je binnen een kwartier in Arnhem. Hier stap je over op de ICE, de Duitse hogesnelheidslijn. In 55 minuten ben je in Duisburg, waar je overstapt op de ICE aansluiting naar Berlijn die er 4 uur over doet. ICE is een luxe trein met een bar aan boord, stopcontacten bij elke zitplek en vaak ook wifi.

Alternatief kun je reizen via Deventer, in totaal 6,5 uur. Van Nijmegen reis je in 50 minuten naar Deventer. Daar heb je halfuur de tijd om over te stappen op de rechtstreekse trein naar Berlijn, die er 5 uur over doet. Iets sneller is het om van Nijmegen naar Zutphen te reizen en van Zutphen naar Hengelo. In Hengelo stap je in diezelfde trein naar Berlijn. Deze optie duurt 6 uur, maar je hebt dus wel een extra overstap in Nederland.

Toch niet met de trein?

Als je vanuit Nijmegen naar Berlijn wil reizen maar je wil toch liever niet de trein Nijmegen – Berlijn pakken, dan zijn er ook andere opties. Vanuit Nijmegen kun je rechtstreeks naar Berlijn reizen via de nachtbus van Flixbus. Die reis duurt 9 uur. Tickets zijn te boeken op Flixbus.nl. Vliegen naar Berlijn kan vanaf luchtaven Schiphol of Düsseldorf. Houd er wel rekening mee dat je ook tijd kwijt bent met de rit naar de luchthaven, het wachten op de luchthaven en het vervoer vanaf de luchthaven in Berlijn naar het centrum van de stad.