(c) Divizia / Shutterstock.com

Bus 100: Ontdek Berlijn

klok 30 mrt 2017 11:38

Wanneer je Berlijn in een korte tijd wil kunnen bekijken en niet te veel geld uit wil geven aan het vervoer door Berlijn, kan het gebruik van buslijn 100 aan te raden zijn. Deze doodnormale buslijn brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn.

Het gebruik van buslijn 100 is mogelijk met een regulier treinticket, die je ook kunt gebruiken voor het reizen met de S-Bahn, de U-Bahn, trams en andere bussen in de stad. Het voornaamste voordeel aan het gebruik van buslijn 100 is dat je geen hoge prijs hoeft te betalen voor het gebruik van een toeristenbus (“hop on, hop off”) die je langs de bezienswaardigheden in Berlijn brengt.

Tip: reis een van de dagen in Berlijn met buslijn 100 om te kijken welke bezienswaardigheden voor jou de moeite waard zijn om nader te bekijken! Op een volgende dag kun je deze bezienswaardigheden bekijken door uit te stappen bij een halte in de buurt van de bezienswaardigheid.

Tickets voor buslijn 100 kopen

Zoals reeds beschreven kun je buslijn 100 gebruiken met een regulier tickets voor het openbaar vervoer in Berlijn. Deze tickets kun je op ieder station in Berlijn kopen in een van de automaten op de stations. Je hebt hierbij de keuze uit tickets voor een enkele reis, dagkaarten en maandkaarten. Let goed op het aantal zones wat je wilt reizen als je een ticket in de automaat koopt. Vaak is het voordelig om te kiezen voor een dagkaart, waarmee je een dag lang onbeperkt kunt reizen. Deze dagkaarten kosten circa 7 euro per persoon en zijn geldig voor iedere vorm van openbaar vervoer in Berlijn.

Gebruik van buslijn 100 door mindervaliden

Buslijn 100 is geschikt voor mindervaliden. Zij kunnen bij de achteruitgang van de bus instappen met een rolstoel. Achterin de bus heb je vaak meer ruimte, omdat dit deel van de bus breder is.

Overige sightseeing tours door Berlijn

Naast de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn met buslijn 100 te bekijken kun je ook voor een andere sightseeing tour door Berlijn kiezen. Het nadeel aan deze sightseeing tours is dat de prijs vaak veel hoger ligt. Voor een normale sightseeing tour zal je al snel 15 euro per dag betalen. Deze tickets zijn niet te gebruiken voor de U-Bahn, de S-Bahn, trams en reguliere bussen. In totaal ben je dus veel meer geld kwijt als je kiest voor een sightseeing tour, terwijl deze tours je vaak niet veel meer bieden dan een rondrit met buslijn 100.

Enig voordeel aan een sightseeing tour kan zijn dat er onderweg informatie gegeven wordt over de verschillende gebouwen in Berlijn.